Stadinkoillisten blogi

Meidänkin alueellemme kaupunkipyöriä ja kuntoportaita

Ulkona liikkuminen on lisääntynyt korona-aikana, kun useat sisäliikuntamahdollisuudet ovat olleet suljettuina. Nyt kannattaa ulkokuntoilua jatkaa hyvän syyssään aikaan lumia ja hiihtolatuja odotellessa!

Kaupunkipyöriä saatiin koilliseen

Kaupunkipyöräkauden alkaessa 2021 kaupunkipyöriä oli Helsingissä 3 520. Touko-kesäkuun aikana saatiin105 uutta asemaa ja 1 050 uutta pyörää. Uusista asemista Koillis-Helsinkiin tuli reilut 30. Ja pyörät ovat olleet kovassa käytössä. Pyöräasemia on menneen kesän aikana sijainnut Jakomäessä, Puistolassa, Suutarilassa, Siltamäessä, Tapanilassa, Malmilla, Pukinmäessä ja Pihlajamäessä eli hyvin kattavasti koko suurpiirissä.

Ensi keväänä taas innolla kaupunkipyöräilemään!

Savelan kuntoportaat kovassa käytössä

Kauan kaivatut Savelan kuntoportaat avattiin Pihlajistoon syyskuun 2021 alussa.

Puurakenteisissa portaissa on 179 askelmaa ja 25 nousumetriä. Portaat ovat 2,5 metriä leveät, ja niissä on kaiteet. Kuntoilemaan pääsee myös syksyn pimenevinä iltoina, sillä portaissa on valaistus. Talvikunnossapitoa ei ole.

Kuntoportaat lähtevät Pihlajamäen nuorisopuiston alueen ulkokuntoilupaikan luota ja päättyvät Pihlajistossa Pyynikintien päähän.

Myös uusia kuntoportaita on suunnitteilla Koillis-Helsinkiin. Suurmetsään on suunnitteilla Alppikylänhuippu -kuntoportaat, joiden nousu tulisi olemaan reilu 14 metriä. Suutarilaan on suunnitteilla Vaskipellonpuistoon noin 17 nousumetrin kuntoportaat.

Se, mahtuvatko nämä uudet suunnitelmat kaupungin vuoden 2022 talousarvioon, on vielä epävarmaa. Seurataan tilannetta!

Helena Ylisipola

Kuva polkupyörät
Kuva Savelan kuntoportaat

Jos haluat kommentoida blogia, käytä lomakettamme